CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 14Next
Return Post new threads
Show: 59799|Reply: 346

PERKAHWINAN MEWAH DATO SURAYA..Xde sesapa nk share cter ke

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-9-2013 05:11 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Last week berlansung nye reception dato suraya ...perkahwinan mewah....dgr kata...gown je dah jejak 1.4 mil...rekaan versace..dlm ig sape ntah ada pic weding dia..tp pc kt tmpt ai ni xbley buka instagram..kene block dgn company..so sesapa yg ada pic or pe ke..share la......
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-9-2013 05:22 PM |All posts
siapa dia ni
Hope For The Best !!!
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-9-2013 05:35 PM |All posts
kredit to http://www.murai.com.my/article/ ... id=15681&c=30&s=152
Jurusolek Kim Kardashian Datang Malaysia Solek Pengantin VIP



KUALA LUMPUR, 6 SEPTEMBER 2013: Jurusolek kegemaran Kim Kardashian dan Jennifer Lopez iaitu Mario Dedivanovic telah diterbangkan khas dari Amerika Syarikat ke negara ini bagi menyiapkan penampilan pengantin VIP, Dato' Ida Suraya pada Sabtu ini.

Sumber Dato' Ida Suraya memberi tahu portal murai.com.my bahawa jurusolek selebriti berkenaan bakal tiba hari ini dan akan pulang ke Amerika Syarikat pada 8 September ini iaitu sehari selepas berlangsungnya majlis persandingan penuh gah di Hotel Royale Chulan, Kuala Lumpur.

"Kemunculan Mario pada majlis persandingan Dato' Suraya pada Sabtu ini merupakan sesuatu yang sangat-sangat diimpikan oleh bakal pengantin berkenaan yang selama ini telah mengikuti bakat semulajadi jurusolek itu.

"Mario akan menyolekan Dato' Ida dengan sentuhan ajaibnya itu, di mana hasilnya akan dapat dilihat pada majlis persandingan pada malam Sabtu itu nanti," kata sumber berkenaan.

Sumber juga memberi tahu, selain mendapat sentuhan Mario, bakal ratu sehari itu juga bakal menyarungkan persalinan pengantin yang direka khas oleh Donatella Versace, Atelier Versace bernilai RM1.6 juta khusus untuk majlis persandingan berkenaan.

Katanya, Donatella Versace telah mengirimkan sepucuk surat kepada pengantin VIP berkenaan untuk melayangkan ucapan tahniah di atas hari bahagia berkenaan dan meminta maaf kerana tidak dapat hadir ke majlis itu.

"Beberapa wakil dari Versace dan juga Louis Vuitton yang diterbangkan khas dari luar negara telah berada di sini bagi memastikan segala persiapan perkahwinan ini berjalan dengan lancar seperti yang dirancangkan," katanya.

Sementara itu, ramai selebriti popular seperti Erra Fazira, Rozita Che Wan, Umie Aida dan Zahida Rafik akan hadir pada majlis persandingan mewah berkenaan yang juga bersempena memperkenalkan label fesyen terbaru, Bianco Mimosa.

Selepas sahaja tamat majlis persandingan, sebuah majlis pertunjukan fesyen yang membabitkan 30 model tinggi lampai akan diadakan bagi memperkenalkan koleksi sulung jenama fesyen yang diasaskan oleh Dato' Ida sendiri.

Bagi menyemarakan lagi majlis persandingan berkenaan, penyanyi popular Anuar Zain, Dayang Nurfaizah dan Amy Search bakal membuat persembahan pada majlis yang dijangka penuh gah lagi glamor.

Last edited by MissMamamia75 on 9-9-2013 05:37 PM

1

View rating log

..LOVE the LIFE you LIVE..
..LIVE the LIFE you LOVE...
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-9-2013 05:45 PM |All posts
MissMamamia75 posted on 9-9-2013 05:35 PM
kredit to http://www.murai.com.my/article/ ... id=15681&c=30&s=152
Jurusolek Kim Kardashian Datang  ...

saper dia ni ae??? kayer nyerrrrrrrrrr
Don't compare ur life with others.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-9-2013 05:51 PM |All posts
wedding dato ida suraya ada 70 lucky draw spt iphone,samsung tab, hp, tissot watches, barang kemas berupa emas..guest artist anuar zain, dayang nur faizah, amy search, fazli zainal and fashion show..and Awal Ashhari as MC of the nite...
RXLITE/PT ALYA
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-9-2013 05:59 PM |All posts
alepmama posted on 9-9-2013 05:22 PM
siapa dia ni

kaya giler Dato Ida Suraya ni...
bayor duit mekap jer RM180K...hmmm...
baju..juta2an...
berabis sungguh2an...

Nama suami Datuk Ida Suraya,  Kapten Johari Jumadi
yg pakai baju kaler hijau tu kot pengantinnya..
tp..xkan dia bukak tudung pulak..hmm..sapa2 yg ada gambor sila tepek ya..



kalu digoogle..
Dato. Ida Suraya: seorang usahawanita yang berjaya dari bawah berkelulusan Jurutera
beliau berjaya membuka perniagaan sendiri sehingga berjaya menjadi seorang jutawan hasil daripada kerja kerasnya
dan sifat tidak pernah putus asanya.
Director MUTIARA GEMILANG ENGINEERING SDN BHD
(
http://malaycr.com/corporations/profile/summary/coid/2596859)
dia 1 of the Directors' dlm Mutiara Gemilang Engineering Sdn Bhd dan
Managing Director Oriented Prospects Active Link and Services (OPALS) Sdn Bhd

pemilik butik Bianco Mimosa, Datuk Ida Suraya Mustapha
(
http://mstar.com.my/hiburan/cerita.asp?file=/2013/9/8/mstar_hiburan/20130908132635&sec=mstar_hiburan)

1

View rating log

..LOVE the LIFE you LIVE..
..LIVE the LIFE you LOVE...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-9-2013 05:59 PM |All posts
uiiiii... hadiah lucky draw tak alang2... iphone... tab... emas... klo kenduri kat kampung lucky draw dapat hamper keropok ngan minuman jer...
aku ado slipar croc...
ekau hado...?!!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 9-9-2013 05:59 PM |All posts
gigih sgt "beli" kawan dgn kemewahan...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-9-2013 06:02 PM |All posts
xknal la...klu knal dah ngurat 2 3 tahun lepas
Siapa Rasis msuk Nuraka pling bwah utk Sulama2 nya...  kata org itu :p
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 9-9-2013 06:20 PM |All posts
MissMamamia75 posted on 9-9-2013 05:59 PM
kaya giler Dato Ida Suraya ni...
bayor duit mekap jer RM180K...hmmm...
baju..juta2an...

butik dia pun aku tak pernah dengar

portmeirion potteries  
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-9-2013 06:47 PM |All posts
her husband name is Capt Johari
RXLITE/PT ALYA
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-9-2013 07:20 PM |All posts
180k je ntok make up..
kalau x magic x tahu la nak kata..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-9-2013 08:54 PM From mobile phone |All posts
Kira beliau ni business women yg berjaya la...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 9-9-2013 09:14 PM |All posts
MissMamamia75 posted on 9-9-2013 05:35 PM
kredit to http://www.murai.com.my/article/ ... id=15681&c=30&s=152
Jurusolek Kim Kardashian Datang  ...

pandai dia buat bisnes, sambil2 rai perkahwinan dia, sambil perkenal jenama pakaian dia... bagus bagus.. otak bisnes.. Alhamdulillah
'Aku boleh berdebat dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku tidak boleh berhujah dengan seorang yang jahil' -Imam Shafiee-
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-9-2013 09:26 PM |All posts
semoga berbahagia
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 9-9-2013 10:53 PM |All posts
kbai... nmpk zahida rapik...mmg kerja keras noksss.... menitik2 peluh berbaldi2
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2013 12:58 AM |All posts
Xkenal.....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-9-2013 07:25 AM |All posts
Pergh bianco mimosa....exclusive brand.  Masyuk lah datuk ni
Give me power and I gives you jobs.



Adolf Hitler
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-9-2013 08:13 AM |All posts
semuanya tajaan la noks.....
petai power!!!
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 10-9-2013 09:27 AM |All posts
kapt. johari ... ermmm mcm biase ku lihat
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-9-2013 09:29 AM |All posts
mintak maap apasal aku tak pernah denganr pun nama dia
beauty fades but implants last forever...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-9-2013 09:35 AM |All posts
x pernah dengar pun nama dia sebelum ni.
burn baby burn  
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-9-2013 09:43 AM |All posts
mcm tu je ke baju yg di tempah khas dgn butik vercase..? kt malaysia byk lg yg berbakat... huhuuu membazir giler...huhuu
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-9-2013 09:53 AM |All posts
Aku rasa Mario jetlag la smpai Malaysia. macam x berapa ajaib je sentuhan dia kat muka Dato' Ida. Menyerlah lagi Fouziah Gous
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-9-2013 10:42 AM |All posts
sapakah dato ini...ta penah kenal pun..mewah sgguh mjlis dia...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-10-2014 03:10 AM , Processed in 0.168270 second(s), 45 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top