CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3824|Reply: 13

PROTON SUPRIMA

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 13-5-2013 10:23 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 13-5-2013 10:24 AM |All posts
proton suprima rendering based on honda accord

1

View rating log

Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-8-2013 07:58 PM |All posts
Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-8-2013 07:43 AM |All posts
GuaAnakMelaka posted on 16-8-2013 07:58 PM

ni kan preve hatchback..ke dah jadi suprima?

Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-8-2013 08:24 PM |All posts
xpdckelate posted on 17-8-2013 07:43 AM
ni kan preve hatchback..ke dah jadi suprima?


1

View rating log

Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-8-2013 09:14 PM |All posts
GuaAnakMelaka posted on 17-8-2013 08:24 PM

rega 70k lebih,mak aiiiiii,mahai siot untuk kereta hatchback keluaran tempatan untuk rakyat tempatan



Senyum Sokmo2
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 18-8-2013 12:58 PM |All posts
xpdckelate posted on 17-8-2013 09:14 PM
rega 70k lebih,mak aiiiiii,mahai siot untuk kereta hatchback keluaran tempatan untuk rakyat tempat ...

mmg mahal giler.....

tp itulah kan...keta bermutu tinggi takkan RM2..................
Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 18-8-2013 01:06 PM |All posts
Proton Holdings Bhd. (Proton) hari ini melancarkan model 'hatchback' terbaharunya, Proton Suprima S berenjin 1.6 liter berharga antara RM76,338 seunit hingga RM79,638 seunit.



Nama Suprima yang dipinjam daripada kata asal Inggeris supreme yang membawa maksud tertinggi dilihat sesuai kerana model itu memiliki semua kehendak serta keperluan semasa lebih moden sekarang.



Kereta terbaharu ini merupakan model dilengkapkan dengan produk terkini yang tidak pernah dimiliki model Proton terdahulu seperti lampu siang (DRL), Android-based Operating System, lampu LED di belakang dan Hill-hold Assist serta Park Assist bagi varian premium.
Proton Suprima S merupakan sebuah model lima pintu yang dinamik serta memiliki reka bentuk luaran dan dalaman yang sporty lagi premium dengan prestasi enjin yang unggul.



Kereta model tersebut menggunakan enjin 1.6 liter dengan ProTonic Continuous Variable Transmission (CVT), tujuh kelajuan automatik yang menawarkan kuasa maksimum 140 PS pada 5,000 revolusi per minit (rpm) dan kuasa kilas 205 Newton meter (Nm) pada 2,000 hingga 4,000 rpm, berkuasa sama seperti enjin 2.0 liter lain.



Malah, Suprima S juga dilengkapi ciri-ciri keselamatan terbaik dengan enam beg udara, tingkap kuasa anti-perangkap, Sistem Anti Kekunci Membrek (ABS), Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) serta bagi model premium disertakan Park Assist dan kamera undur.
Selain itu, Proton turut menawarkan program lima bintang kepada pembeli Suprima iaitu jaminan lima tahun atau 150,000 kilometer dan bantuan jalan raya secara percuma selama lima tahun.



Pengerusi Eksekutif Proton, Tan Sri Mohd. Khamil Jamil berkata, model itu terhasil daripada pelbagai kajian dari dalam dan luar negara bagi memastikan Suprima S dapat memberi kepuasan kepada pelanggan.



"Sekali lagi, Proton telah membuktikan kepada seluruh rakyat Malaysia kami komited untuk memenuhi keperluan pengguna dengan menghasilkan pelbagai produk yang seronok di pandu lagi selamat," katanya.

: http://www.utusan.com.my/
1

View rating log

Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-8-2013 10:28 AM |All posts
Kete cantik... features banyak... harga? hmmm... ok ok la...

Cuma satu jer aku SANGAT BENCI dan MELUAT SANGAT SANGAT;

Namanya...

Suprima, macam nama endon sangat2... Barry Prima... puuuiiihhhh!!!! Siapa lahanat yg cadangkan nama endon untuk kete Malaysia ni?!! Musti keturunan boyan jawa caprut!!!
ngeh ngeh ngeh
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-8-2013 11:15 PM |All posts
SUPIRmaaa.. ahahaha..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-8-2013 11:16 PM |All posts
ok lah tu.. hehe
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 24-8-2013 04:02 AM |All posts
             

       

  
1

View rating log

Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 24-8-2013 04:03 AM |All posts

Aku akan jadi mayat..confirm la!
apa korang akan jadi Malaikat?

mymemorywithjoe.bc
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 11-9-2013 12:47 PM |All posts
Mahai....nya
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-10-2014 11:05 PM , Processed in 0.135277 second(s), 22 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top