CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 12675|Reply: 29

jus pamoga by vida beauty..sape pnh try?

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 11-3-2012 10:27 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam u ols.actually dah byk kali gak tgk promo pasal jus ni kat nona tv3 n ada gak terbaca testi penggunanya.sape yg pnh try.blh share x?hajat mcm nak try sbb antara pykt yg blh diubati ialah kebas2,arthritis...etc...kencing manis,darah tinggi.so i nak tau kot2 ada yg dah pnh try ncamne testinya..tq for sharing!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 12-4-2012 12:50 PM |All posts
nak tahu juga pasal pamoga,siapa pernah try?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-4-2012 03:57 PM |All posts
Reply 1# zarasafiya


   my mum just bought diz juice ystdy. dlm rm 168 per bottle. so dia br start minum mlm td. nnti lps seminggu ni i try tny dia ada pape perubahan ke x kay.
dbkl ada dimana2. kami buddys. kami takkan terpisah! muntahhhhhh..!!!!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 12-4-2012 04:50 PM |All posts
tak pernah try..mahal...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-6-2012 02:09 PM |All posts
Ntah ye.jus ni.sepesen cam jus monavie jah....ntah2 rebranding..aku ari2 tgk wanita ari ini.kaw2 ngepeng pasal jus ni.tedetik gak kat bottom of my heart nk menerai...tp harga peh melets yg x menahan.tp beuaty UMAIRAH lg tak bleh blah 3kotak 700++..mampu ko...aku mmg x mampooooo.ni pong ngepeng kebabom gak.
nak wat GRILL GATE AWNING RENOVATE UMAH.PM LA amber.tq
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-6-2012 03:38 PM |All posts
Ntah ye.jus ni.sepesen cam jus monavie jah....ntah2 rebranding..aku ari2 tgk wanita ari ini.kaw2 nge ...
makadek Post at 21-6-2012 14:09


jus ni bukan macam monavie..tp agak pekat sikit..
sebab dia ada gamat, madu, buah delima dll...
beza dia...monavie lagi sedap...tak letih dan senang ke toilet...
ai dah cuba pamoga separuh botol ....tapi takder apa2 perubahan
.....mungkin tak sesuai kot
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 21-6-2012 03:47 PM |All posts
Orait darly..ko ade masalh apa.aku ni lenguh2 sendi senang citer sengal2 bdn.hari2 teutama bangun tdo..aku tgk testi pamoga.hebat2 yg sakit kronik..boleh cure.tp kat web lom ade lagi yg bagis testi telus..cam kat forum nih...
nak wat GRILL GATE AWNING RENOVATE UMAH.PM LA amber.tq
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-6-2012 09:46 PM |All posts
Orait darly..ko ade masalh apa.aku ni lenguh2 sendi senang citer sengal2 bdn.hari2 teutama bangun td ...
makadek Post at 21-6-2012 15:47


actually takder masalah apa2 pun.....
cuma kadang2 rasa letih jer..........tu yang nak mencuba...
tapi kalau nak dibandingkan dgn monavie...mmg monavie lbh serasi..
sekarang dua2 dah tak ambik...
skrg ai makan Alphacell (cellfood) pullokk..ni doctor yang rekomen...
katernya dia akan renew cell2 kita yang tak elok/mati...
so far ok....takder letih2 lagi dan senang tidur...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 25-6-2012 05:42 PM |All posts
laaa baru nak try produk nie...ok x nie??
tgk testi mcm hebat2 jek hehe
sayang rain..lulu..bubu.....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 25-6-2012 07:09 PM |All posts
laaa baru nak try produk nie...ok x nie??
tgk testi mcm hebat2 jek hehe
none88 Post at 25-6-2012 17:42


kalau nak tau ok ke tidak....kena try dulu....
ada org serasi ....ada org tak ok.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-12-2012 11:41 AM |All posts
betul ke pemilik die yg pakai barang kemas sekilo tu Dr?
erm..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 18-12-2012 11:47 AM |All posts
kikikiko posted on 18-12-2012 11:41 AM
betul ke pemilik die yg pakai barang kemas sekilo tu Dr?

pengasas dia Dr ke? pakai berkemban pstu brg kemas berberan2....huhuhu!
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 18-12-2012 11:55 AM |All posts
mak dah try sebotol.xde pe2 kesan pun.jiran sebelah umah ni ada try..dia ckp ada kesan.dah minum byk botol.kesan atas org kot
You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 18-12-2012 11:58 AM |All posts
bagus ke?aku nk suh ayah aku minum,sbb arthritis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-12-2012 06:27 PM |All posts
220796 posted on 18-12-2012 11:47 AM
pengasas dia Dr ke? pakai berkemban pstu brg kemas berberan2....huhuhu!

iols dgr pengacara WHI panggil dia Datuk Dr .....   Terkedu iols sbb tengok cincin 500gm kt jari.  Mcm x pecaya je dia ni Dr.  Seriously iols x taksub dgn ubat2 boleh sembuhkan 1234543 jenis penyakit ni.  Pulak tu didaftarkan dgn KKM sbgai minuman supplimen jer kan.  Klu Dr yg dok kaji gamat tu iols respek.  dari iols kecik lagik dok tgk die kaji gamat.  Ni tah mn dtg dgn sanggul tinggi emas 2 kilo tetiba claim Dr.  Betul ke Dr macit ni?

erm..
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 19-12-2012 09:14 PM |All posts
kikikiko posted on 19-12-2012 06:27 PM
iols dgr pengacara WHI panggil dia Datuk Dr .....   Terkedu iols sbb tengok cincin 500gm kt jari.  ...

yg ni ke




You're the only one that I wanted
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-12-2012 11:13 PM |All posts
menakutkan jah.. barang kemas tu kalau boleh nak punggah bawak keluar dari almari, letak kat lengan.

i think most of the cosmetic/health drinks founder nih, traits dia orang sepesen..

ada Dr. (yang taktau dari mana), ada title datuk (tetiba) n berhias lip lap dari baju sampai la tudung sampai la barang kemas..


sorry out of topic
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-12-2012 11:27 PM |All posts
kikikiko posted on 19-12-2012 06:27 PM
iols dgr pengacara WHI panggil dia Datuk Dr .....   Terkedu iols sbb tengok cincin 500gm kt jari.  ...

Tu la kan? was was gak

kalau bercakap tu, taknak stop (dalam WHI)

sama jugak dengan tokey Beauty Umaira tu. Bingit dan pening dibuatnya


macam u ckp tu, doctor yang buat research pasal gamat tu (Healin) tu, dari duluuuu dok buat research. n ada kajian scientific. Orang boleh la yakin

Yang Pamoga ni, aku tak ada la cakap tak yakin (sbb ada pomegranate  honey.. etc..which is good for your health. as stated inQuran).. Tapi nak jugak tau mana dia dapat Dr. n apa journals / papers dia.

Gaya dia pakai baju, tudung, barang kemas.. maaf cakap.. macam nak show off jah.. pelik tengok muka dia shining n tegang smcm gituhh

sape2 ada minum? betul ke apa yang di claim? kadang2 testimonial semata2 xleh pakai gak. nak kajian spesifik peliss. tq
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2012 07:44 PM |All posts
chit_ana posted on 19-12-2012 09:14 PM
yg ni ke

aah inilah org nya.  cer CSI jp siapa dia ni? Jgn jadik mcm Dr Aura Seri tu dah la.  Ingat Dr betul rupanya doktor sbb blajar benda pe tah.
erm..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2012 07:56 PM |All posts
Dato' Dr.Vida sememangnya seorang yang tidak asing lagi namanya disekitar Perak ini kerana Beliau telah dikenali dengan penghasilan & kualiti produknya yang kian tersohor di tanah air kita. Beliau adalah anak kelahiran Kelantan dan telah berkecimpung dalam dunia perniagaan ini hampir 15 tahun. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Muda jurusan Pendidikan & Perniagaan di Universiti Sains Malaysia Penang. Seterusnya melanjutkan pelajaran hingga peringkat  PHD jurusan Biologi di Universiti Charles Molnar, Hungary. Sebelum beliau berkecimpung sepenuhnya dengan aliran Perniagaan ini, beliau adalah salah seorang tenaga pengajar di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Poi Lam, Ipoh. Beliau telah mengambil keputusan yang berani dengan meninggalkan karier beliau selaku guru dan beliau telah berusaha dengan jayanya. Dengan usaha beraninya itu,  beliau telah berjaya membuka sebanyak 36 cawangan di sekitar Perak, Penang dan Kelantan. Last edited by kikikiko on 20-12-2012 07:58 PM

erm..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-12-2012 07:57 PM |All posts
Ekoran daripada pembongkaran pihak polis berkaitan isu penjualan ijazah palsu tempoh hari , Ketua Setiausaha Negara Datuk Seri Dr Ali Hamsa , menyatakan tindakan tegas akan dikenakan terhadap penjawat awam yang didapati membeli ijazah palsu.Beliau juga berkata polis masih menyiasat perkara itu dan akan mengambil tindakan terhadap pihak yang memilih jalan mudah tanpa perlu menghadiri kuliah, mengambil ujian dan menghantar kertas kerja untuk memperolehi ijazah.

Ulasan Ketua Setiausaha Negara Datuk Seri Dr Ali Hamsa : Setakat ini tiada kes melibatkan penjawat awam yang terlibat di dalam pembelian ijazah palsu. Jika hasil siasatan mendapati ada di antara penjawat awam yang terlibat, tindakan tegas akan diambil serta merta.

Dalam pada itu , media melaporkan ijazah itu dikeluarkan atas nama lima universiti luar negara termasuk tiga yang disahkan tidak wujud.Lima universiti itu ialah University Of Rockhampton (tidak wujud), Harvey International University (tidak wujud), Cannington Brook University (tidak wujud), Glastonbury University (United Kingdom) dan Charles Molnar University (Hungary).

...iols rase x sedap ati la
erm..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 20-12-2012 09:50 PM |All posts
iolls nak gak mencuba. tp rega dia mak datohokkk omaigod mahai nak mampuit. tak mampuit iolls nak kuarkan duit 168 hanya utk sebotoi.  bagi pendapat iolls memang apa yg ada lam pamoga ni bebetul berkualiti, tp tak kan sampai nak tarok rega tinggi tinggi.  waw untung sakan le dokter ni kan.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 27-12-2012 02:09 PM |All posts
salam semua... maaf ye mencelah.. sekiranya berminat sy juga ada 1 produk buatan malaysia abm collagen.. bukan sekadar untuk kecantikan luaran tetapi untuk kesihatan dalaman juga.. penyakit sendi, tumit merekah dan bermacam2 lagi..  keluaran anak tempatan dan sangat berbaloi dengan harga berpatutan.. pls call/sms 0149616752 or visit my page @ladyhoneysuckel / add fb ladyhoneysuckle smile    tq..
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 28-1-2013 01:30 AM |All posts
just nak share dan nak minta pendapat pada yg berpengetahuan. My mom teringin sgt nak guna jus pamoga ni atas testimonial mak-mak dan tok-tok dlm WHI, masa promo tu. Dari situ mak saya ada tanya2 pd bbrp org yg pernah guna. Seorg makcik tu cakap mmg tak ngam dgn dia but still my mom nak juga try, finally belilah tapi dgn rega discount RM150.00/ bottle. My mom ada kencing manis, darah tinggi dan gout. Lepas beberapa hari guna nampak kesan yg sgt positif, mak saya nampak bertenaga, lutut dia kurang dah sakit tegang-tegang sakit.

Masalahnya, hari ni kami jumpa doktor, just monthly normal checking. Darah tinggi turun agak ketara selalunya dalam 79/150, hari ni 59/131. Kencing manis melantun naik sampai 18...usual reading 9, 10 or paling tinggi 13. Saya sebenarnya dah dapat agak yg reading utk kencing manis akan tinggi sebab jus tu manis gila-gila (ada madu lebah). Doktor dah worried sgt td. Actually dari semalam my mom dah skip minum sebab dah tahu nak jumpa doktor. Saya jd serba salah nak continue dgn portion yg kecil atau stop terus? Dari satu segi mmg baik tapi saya takut merbahaya pula. Terima kasih kalau ada sesiapa yg sudi berkongsi info ini dengan saya.
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 15-2-2013 11:41 AM |All posts
Cuba try BioVCO, murah je, RM34 je sebotol, kecik, tapi dalam 2 botol cukup sebulan. Bagus sangat-sangat untuk banyak manfaat, cuba check on: www.biovco.com. Saya dah pengguna setia sejak 2011. Bagus untuk kebanyakan masalah kesihatan samada untuk manfaat merawat atau menghindar. It is also very 'hot' in medical/health market...alah, minyak kelapa dara...

Motonya: Sihat tanpa Ubat. Last edited by Eyffa08 on 15-2-2013 11:42 AM

Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-7-2014 10:33 AM , Processed in 0.154980 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top