IRZeeBuk posted on 11-7-2012 12:45 PM

Pengalaman menggunakan premium beautiful

Post Last Edit by IRZeeBuk at 11-7-2012 15:27

ape pengalaman korang yg dah pernah pakai pb nih?? Berjaya kurus cekeding ke? dahla harganye beriban-riban

safieyah1984 posted on 11-7-2012 01:07 PM

I baru guna dalam seminggu, tapi guna gerder jek x guna satu set, actually ok lah, selesa jugak, cuma kalo pakai dengan dress ketat nampak lah mcm pakai korset, pelik jugak rozita che wan tu pakai korset jugak tapi xnampak pon kesan pakai korset bila dia pakai baju ketat

akulahjua posted on 11-7-2012 01:47 PM

susah nk kencing oo;P

220796 posted on 11-7-2012 01:55 PM

Reply 2# safieyah1984


dia pakai brand lain kot :o

Cyempaka posted on 11-7-2012 02:09 PM

xberjaya lepas 2thn aku pakai... aku simpan dlm almari je skang

IRZeeBuk posted on 11-7-2012 09:28 PM

semua org tak berjaya reshape yeh

safieyah1984 posted on 12-7-2012 01:31 PM

yang penting pakai kena kawal makan, tiap malam kena pakai, tapi bila pakai korset beautiful ni, fieya dah jadi kurang makan pulak

mikamusz posted on 12-7-2012 02:19 PM

SALAM SEMUA, MINTAK LALUAN ..... INI ANTARA SET YANG MASIH ADA DALAM TANGAN. BOLEH PM ME kalau BERMINAT. ONLY SERIUS BUYER.

Long Bra:
85C - 1 --> RM500
95C - 1 --> RM150 Stok lama.
95E - 1 --> RM600
100D - 1 --> RM650

Waist Nipper:
70 - 1 --> RM450
76 - 1 --> RM450


Long girdle:
70 - 1 --> RM600
82 - 1 --> RM600
106 - 1 -->RM700

SMS:019-2142733/color]

cikdara posted on 12-7-2012 06:52 PM

i oll pn pkai pb nih..so far..ok laa..nk kata i oll slim sgt lpas pkai pb ni idok lerr..tapi ramai lak yg tnye i oll dh slim skg..mkn ape?xtaula sal pb ni ke or sbb lain..sbb at the same time i oll mkn full meal keluaran maznah bahari cosmetics n i oll kureengg makan mlm..myb combination 3 benda alah ni kot yg wat i oll slim gituu..yg i oll suke sal pb ni tang waist nipper ye..i oll selalu pakai..sbb rasa confident aje..epal jadi mantap gitu kalau disokong benda ni..pkai baju ape pun pun nmpak terletak ajorr.. {:mlblossom:}

mikamusz posted on 13-7-2012 10:14 AM

bila cik dara berkata - kata

terpulang pada individu. Lagipun warranty seumur hidup.

radinsya posted on 13-7-2012 12:24 PM

akak pakai start tahun 2006.. masa tu lepas bersalin anak no2. semua baju b4 beranak no 1 pun boleh sarung.. happy giller..lepas setahun pakai ngandung plak no3.. pas bersalin pakai juga.. badan mmg kembali slim ke asal .. tetap boleh sarung baju lama2 even yg b4 beranak no 1..walau pun berat tak berjaya kembali ke asal... x sampai setahun ngandung lagi... huhu... lepas bersalin no 4 malas pakai..! akibatnya.. .. kebanyakan baju lama2 x boleh pakai.. tukar saiz m/l...

2011-awal 2012.. badan naik bagai dipam2... try macam2 produk kurus utk dpt balik shape lama.. mmg tak dapat.. at last in march 2012.. pakai semula.. saiz pun of coz la bertukar dari saiz 70c/70/76 kepada 90D/90/100.. sapa tau PB ni tau la betapa besar nya beza antara saiz 70 ngan 100 tu.. hehe..

lepas 2 bulan pakai berat turun ... n now saya dah boleh pakai saiz 80D/76/82... even skrg bra yg 80 tu dah mula rasa loose... girdle yg saiz 82 tu.. masa saya mula pakai punya la susah nak naik ke pinggang.. sekarang dah senang dah.....

sangat la berharap boleh sarung set lama...

radinsya posted on 13-7-2012 12:30 PM

dari segi ukuran pulak ... b4 pakai saiz pinggan 89 cm.. lepas 2 bulan pakai turun 81 cm.. pinggu dari 115 jadi 106 ...

nak dijadikan cerita kena plak outstation. .. bila outstation.. keje nyer makan, makan, dan makan lagi la...tapi berat x naik... heheh x yah caya ...memang tipu pun ... hehe.. berat naik lar... dari 73kg  before pakai kepada 73 kg semula lepas outstation tu... tapi masa outsation saya tetap pakai 8 jam sehari...

bila berat naik semula .. misti la ingat ukuran pun naik kepada asal kan.. rupanya tidak... (ni memang tak tipu..:)... ukuran naik sket.. pinggang naik dari 81cm ke 84 dan pinggu naik gak dari 106cm ke 108 cm...

so moral of the story.. pakai la kalau dah ader beli tu.. jangan membazir... berat mungkin x turun tapi dier mampatkan badan2 kita yg menggelebeh...

contohnya kalo yg buat lipo pun x semestinya after buat berat turun ke asal.. tapi shape asal mungkin boleh dapat kannn...

radinsya posted on 13-7-2012 12:38 PM

nak kata susah nak kencing.. pada saya x der masalah langsung kalau kita tau cara pakai yg betul... normally ejen akan ajar camna cara nak sarung girdle dengan cara yang betul.. bukan main tarikh jer  macam pakai spenda biasa..

tapi memang saya akui masa mula nak sarung girdle agak susah.. ndak2 lepas mandi.. sbb badan stil ala2 lembab... tapi lepas tu kalau nak sarung semula after kencing ke apa pada saya memang xder masalah dah..

radinsya posted on 13-7-2012 12:41 PM

I baru guna dalam seminggu, tapi guna gerder jek x guna satu set, actually ok lah, selesa jugak, cum ...
safieyah1984 Post at 11-7-2012 13:07 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


rozita che wan x pasti guna korset apa.. tapi ni testi dari sorg sedara dier yg i selalu amek part time maid ni..(sedara dier ni katogeri tua dah.. dah pencen pun).. nanti i cuba risik dari dier ni rcw tu pakai korset apa..?

"i pakai dah dekat sepuluh tahun.. memang body menten la.. i beli 2 set terus dari kawan anak i.."

radinsya posted on 13-7-2012 12:44 PM

yang penting pakai kena kawal makan, tiap malam kena pakai, tapi bila pakai korset beautiful ni, fie ...
safieyah1984 Post at 12-7-2012 13:31 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


memang kalau pakai satu set automatically terkawal dari makan banyak... dari pengalaman saya.. memang cepat kenyang.. sebabnya  bila terbanyak makan... rasa cam makanan tu dah penuh sampai ke paras dada...mula la rasa nak termuntah...

ira79 posted on 13-7-2012 06:04 PM

saya pun antara pengguna PB.. tapi bila set PB nih dah berusia 7thn.. dah start menampakkan kesan mcm nak koyak kat girdle. yg bra dia plak satu cangkuk dah jahit sendiri sbb tercabut. disebabkan harganyer yg agak kaw-kaw.. ada 1 set je. selagi terdaya pakai PB.. kalo lambat kering atau pakai ala marathon masa dlm pantang.. pakai gak yg jenis mcm avon tu.. takde tulang2.. style singlet, spender ngan girdle. ygtuh ader 2.. so gilir ler pakai antara 3 nih. kalo sesapa nak letgo yg saiz 75 murah2 bleh la kasitau... nak hantar repair PB org kata mkn masa 2-3bln.. huhu lamanyer.

erm.. berbalik kpd kesannyer. somehow berat mcm yo-yo jugak.. tapi tang mana berat tu agak susah ditentukan.. cuma kalo rajin pakai, ada wat senaman dan jaga bab makan.. insyaAllah xpyh tukar baju walaupun dah bertambah anak. :) skrg tgh pki saiz PB yg sama masa berpantang anak no 5. yezza.. i can do it, korang pun sure bleh kan?

safieyah1984 posted on 13-7-2012 06:50 PM

rozita che wan x pasti guna korset apa.. tapi ni testi dari sorg sedara dier yg i selalu amek  ...
radinsya Post at 13-7-2012 12:41 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   wah nanti dah tanya rozita bagitau i ye, thanks you

mikamusz posted on 14-7-2012 12:08 AM

saya pun antara pengguna PB.. tapi bila set PB nih dah berusia 7thn.. dah start menampakkan kesan mc ...
ira79 Post at 13-7-2012 18:04 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gifawak
75 tu saiz apa?

lilo_kill posted on 14-7-2012 03:24 AM

Sadis jugak tgk yg jual PB ada yang tak kurus pun. Bdn tembam jer... Hari2 duk pulun promote kat FB...free trip london ler, bonus bagai, biz partner bagai, tapi iols tgk badannya tak de beza pun...

Pastu gambar2 suka benar pakai baju ngan belt besar, konon2 nk nampak kurus... :L

lilo_kill posted on 14-7-2012 03:33 AM

Tapi iols ada gak 1 set jah beli 5 tahun lalu. ;P

Saiz c75 long bra, waist 76, long girdle 76
Ada gak short bra dia saiz C75 gak...

Pengalaman pakai, boleh lah... Tapi skrg dh malas nk pakai. :L

dak_ker posted on 14-7-2012 07:59 AM

rasanya kalo consistent bersenam, jaga makan, minum, tidur yg cukup pon blh jgk kurus kan? takyah pakai girdle @ beli supplement tmbahan

pendapat saya saje :)

cikdara posted on 14-7-2012 11:35 AM

corset ni untuk reshape balik body we oll rite?tang kurus tu mungkin semua leh kurus kalo kena dgn diet n exercise yg betol.. cuma nk curve kan part2 yg bleh dicurve kan..mcm acuan biskut le..isinye same tapi kalo nk bentuk bagai2 letak la dlm bagai2 acuan maka biskut tu akn ikut le acuan tu...ye dak??;P

radinsya posted on 15-7-2012 01:54 AM

corset ni untuk reshape balik body we oll rite?tang kurus tu mungkin semua leh kurus kalo kena dgn d ...
cikdara Post at 14-7-2012 11:35 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


    Betul konsepnye mudah... Cuba kita pakai cincin yg ketat sket x buka2 tgk lepas seminggu misti berlekuk area pakai cincin tu kan...lebih kurg sama konsep nya dgn pakai korset la... Kalo menten pakai... Misti menten juga body...

Syik_Gojet posted on 15-7-2012 03:03 AM

Post Last Edit by Syik_Gojet at 15-7-2012 03:07

corset ni untuk reshape balik body we oll rite?tang kurus tu mungkin semua leh kurus kalo kena dgn d ...
cikdara Post at 14-7-2012 11:35 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


  Kalau la korset nie penyelesaian kepada masalah kegemukkan, tiada org y gemuk kt dunia nie...Pakai jer korset sambil makan McD tiap hari pun badan terletak jer..hahaha...

Korset nie lebih pada kesan psikologi.. Buat kita jadi lebih konfiden bila pakai baju nampak shape macam cantik.. Padahal bila kita buka korset selambak lemak terjelir..hahaha... Lagipun bila kita pakai korset automatik kita macam ala2 ikat perut.. So tak leh nak sumbat byk makanan.. itu y ada boleh turun berat badan kerana makan kurang..

Itu jer la, sebenarnya korset lebih sesuai dipakai oleh org y ada masalah pinggang n sakit belakang.. Sebab ia akan support tulang belakang..ayah aku ada sakit belakang dia pakai korset..tapi bukan PB la, korset bersesuain utk masalah dia..hehe..

Tiada jalan singkat nak slim.. Kena JAGA MAKAN DAN BERSENAM...itu jer la penyelesaiannya..

Dan utk nampak shape cantik kena ANGKAT  BESI.. ini dah terbukti.. tgk badan artis Hollywood dah cukup.. badan shape cantik n tonned..dorg ada personal trainer y ajar cara2 angkat besi tuk bagi badan tonned n terletak..


Dengan main besi, badan apple shape leh dpt lekuk pinggang.. mana y montot flat leh jadi up.. mana y ada chicken wing, lengan leh jadi firm..

DIYAnIFA posted on 15-7-2012 02:57 PM

Org lps bersalin pkai bengkung utk mbantu kempiskan perut, kejapkan peha d pinggul, d mghalang lemak terkumpul terutamanya sisi peha d pinggang. Sbenarnya bkn shj lpas bsalin tp jg anak dara smpai tua. D konsrp korset klau yg elken bkn ikat perut,  tapi re shape dgn menolak lemak dr terkumpul di tepi peha d pinggul serta pinggang. Mmg bkn utk kurus. Mknanya org yg on diet utk kurus lg cntik dgn pmakaian lingerie (elken konsep bkn korset, tp shaping lingerie). Kt sini nk betulkn lah mind set mmg bkn utk kurus tp utk shape d yg mana ade masalah cenderung bongkok d slip disk tu jg scr x lgsung dpt diatas jg. Klau bkn utk diet pun, still yg chubby perlu pkai sbb yg chubby pon nk ad shape bkn chubby hilang garis pinggang...
Page: [1] 2 3 4 5
View full: Pengalaman menggunakan premium beautiful