7teen posted on 6-10-2011 07:24 PM

Kasyaf Mata : Kenapa ada yang nak buka??

Post Last Edit by Santeira at 2-3-2012 20:17

Assalamualaikum dan selamat sejahtera...


Bukankah mata yang sudah Tuhan ciptakan itu sempurna?Kenapa masih ada yang ingin membuka kasyaf mata ataupun hijab yang menutupi mata manusia?Adakah memiliki hijab yang menutupi pandangan manusia itu sesuatu yang teruk?Mesti ada hikmahnya..Dan pastinya ada rahsia di sebalik Tuhan membataskan pandangan mata kita...Lihat saja pada kehebatan mata manusia..Tak perlulah saya nak katakan kehebatan mata manusia sebab semua orang ada jawapan yang berbeza-beza..:loveliness:


http://i777.photobucket.com/albums/yy56/aswanism/7577_300x300.jpg



Adakah manusia yang ingin membuka hijab itu mahu melihat anak2 yang girang gembira makan di samping mengeluarkan isi perutnya?Ataupun sekadar ingin melihat alam yang lain dan agak eksotik bagi manusia??Suka-suka mungkin?:o

Kenapa ya ada manusia yang mahu membuka hijab itu?Saya terpanggil untuk bukak thread soal-menyoal neyh selepas melihat iklan tentang filem Al-Hijab lakonan Pierre Andre..:funk::funk:Maafkan saya kalau thread dengan tajuk sebegini dah pernah ada...:$
Silakan juga pada individu2 yang ingin mengutarakan pendapat masing-masing terutamanya yang berkait rapat dengan perkara sebegini dalam hidup seharian..Yalah,lain orang lain ideanya..Bagi saya tue dah kira satu nikmat..Sebab kalau semua orang satu kepala dan satu idea jerk,mana datang seronoknye kan??:D

ariapersanta posted on 6-10-2011 07:51 PM

attraction to the unknown. rasa ingin tahu

mrbotak posted on 6-10-2011 07:57 PM

attraction to the unknown. rasa ingin tahu
ariapersanta Post at 6-10-2011 19:51 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


   btol tu.. tp bile dah mrasai nye.. tak tahan.. pastu la sibuk nk tutup plak..

KimoraHakim posted on 6-10-2011 08:08 PM

oooo belum lagi tengok cite tu..tapi memang certain people really wanted to explore perkara ghaib seperti ini..wallahualam..acu tanya hantu killer, tak pun wak juragan malam...

hdon posted on 6-10-2011 09:16 PM

my kazen pun suka sgt nak kasyaf2 mata ni...mayb sbb dia menat sgt dgn alam ghaib...sampaikan dpt jin dlm badan psl suka sgt mintak kasyaf mata...dah buang jin tu pun msh mintak lagi...aduyaiii...tak serik2... :L

Suchi posted on 6-10-2011 11:55 PM

tetiba teringat drama kat astro kasyaf imani kot tajuknya..:lol:
mungkin sbb mende tak nampak jd kita sebenarnya lebih berminat n takut dgn benda yg wujud tp tak nampak berbanding yg ada depan mata ye dak

cript_ariff posted on 7-10-2011 09:03 AM

nk tau gak,klo orang yg dh di bukak hijab ni dieakn nmpk bnde2 ghaib spanjang masa ke xkire siang?jus curious

reeny posted on 7-10-2011 11:24 AM

best ker kalau hijab mata dibuka? pada aku makin tk tenang adalah.... buatnya tengah bagus jer relax malam2 sambil tengok pemandangan, tetiba terpacul makhluk tu depan mata, tk ker mati terkejut...kalau makhluk tu muka cantik tk per la jugak, buatnya muka huduh, ngeri, tk ker rasa mcm nk pengsan..

7teen posted on 7-10-2011 11:38 AM

my kazen pun suka sgt nak kasyaf2 mata ni...mayb sbb dia menat sgt dgn alam ghaib...sampaikan dpt ji ...
hdon Post at 6-10-2011 21:16 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Tak taw serik yerk kazen hdon tue??Eeyy..seram!:funk::funk:

7teen posted on 7-10-2011 11:40 AM

best ker kalau hijab mata dibuka? pada aku makin tk tenang adalah.... buatnya tengah bagus jer relax ...
reeny Post at 7-10-2011 11:24 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Kalau jadi first timer yang nampak mende2 macam neyh memang macam nak tertanggal jantung..Kalau dah selalu,takut dah agak kurang kowt??:o

sil-khannaz posted on 7-10-2011 11:48 AM

pernah ikut kawan mengubat kan seorang perempuan a.k.a anak dara la...orang yang berada jugak la.. muslimah jugak bertudung labuh..selepas berubat akibat di aniaya orang,pandangan hijab nye terbuka....die kate die boleh nampak tentera berkuda jubah putih
yang sahabat saye panggil.....dan boleh nampak d belakang badan rakan saye yang seorang lagi ade pedang seperti pedang pejuang arab...benar atau tak,hanye die dan Allah saje yang tau...

epysha posted on 7-10-2011 12:06 PM

haku lemah semengat..:shakehead3:

wallflower posted on 7-10-2011 12:34 PM

btol tu.. tp bile dah mrasai nye.. tak tahan.. pastu la sibuk nk tutup plak..
mrbotak Post at 6-10-2011 19:57 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    encik botak pon boleh nampak mende2 ni ke?

nad014 posted on 7-10-2011 02:24 PM

betul 7teen,allah halang atau cipta sesuatu itu bersebab, melampau ker klu pendapat aku kata org2 yg nk buka hijab nie adalah org yg TAMAK....

evlinne posted on 7-10-2011 02:47 PM

Kasyaf mata ni nama lain dia macam mata ketiga, kan kan? Kadang-kadang, ada orang yang dari kecil memang dah dapat 'anugerah' ni, kan? Kalau dari kecil dah biasa, tak adalah cuak sangat kot.

mrbotak posted on 7-10-2011 02:48 PM

Post Last Edit by mrbotak at 7-10-2011 14:56

Reply 13# wallflower

eh takde la.. botak ni insan biasa jer.. takleh nmpak pon benda2 ni sume.. huhu

ariapersanta posted on 7-10-2011 03:01 PM

Reply 7# cript_ariff


   yup... ia akan berlaku begitu dan biasanya orang tu akan jadi 3 1/4

ariapersanta posted on 7-10-2011 03:09 PM

hijab itu umpama langsir , boleh disingkap dan boleh di tutup balik,
kasyaf pula biasanya hadir kepada orang orang yang tinggi martabatnya disisi Allah, maniusia begini dapat melihat kebenaran didalam kepalsuan dan lain lain lagi.
bagi orang yang saja saja nak minta dibuka mata ketiga hanya untuk tengok hantu (sebab tak percaya agaknya ) maka macam macam cara boleh dibuat.
ada cara hitam, kelabu dan ada juga zikir khusus...
tetapi ingat
nisbah malaikat , jin dan manusia ialah
90:9:1...
apa akan terjadi jika hijab kita terbuka?
sesungguhnya hijab itu ada 7 lapis....
dan hijab hati kepada Allah adalah yang paling utama untuk disingkap bukan nya mata ke tiga
wallahu alam

sil-khannaz posted on 7-10-2011 04:20 PM

good info...

Mata_coklat posted on 7-10-2011 04:48 PM

Tengok citer seram kat TV da takut, kena sergah terkejut, baik x pyh ngengade nk bukak
hijab...ada kang asik pengsan je nmpk dpn mata...:D

Brutal posted on 7-10-2011 05:51 PM


my kazen pun suka sgt nak kasyaf2 mata ni...mayb sbb dia menat sgt dgn alam ghaib...sampaikan dpt jin dlm badan psl suka sgt mintak kasyaf mata...dah buang jin tu pun msh mintak lagi...aduyaiii...tak serik2... :L

hdon Post at 6-10-2011 21:16 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif
errr...dia nampak alam ghaib ke alam halus? dia nampak jin ke roh?

7teen posted on 7-10-2011 05:55 PM

hijab itu umpama langsir , boleh disingkap dan boleh di tutup balik,
kasyaf pula biasanya hadir ke ...
ariapersanta Post at 7-10-2011 15:09 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Info yang menarik..Terima kasih sebab sudi kongsi2 erk??;)

card_reader posted on 7-10-2011 05:56 PM

teringin jugak nak tengok alam lain sama..........:$

hdon posted on 7-10-2011 10:08 PM

Tak taw serik yerk kazen hdon tue??Eeyy..seram!
7teen Post at 7-10-2011 11:38 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


tula....hdon lak yg seram kalu dok ngan dia mlm2....org yg tak penah nampak antu pun leh nampak antu kalu rapat sgt dgn dia...skeri sgt.... :funk:

Clockwise posted on 7-10-2011 10:13 PM

sebenarnya pertama sekali nak tau juga untuk apa "dibuka semula" hijab itu?? clock rasa perkataan dibuka semula itu cam tepat la (bagi clock la..mungkin tidak bagi yg lain) - sebabnya bagi clock, semasa manusia itu lahir hijab itu semamangnya terbuka namun lama-kelamaan mungkin atas faktor tertentu...maka semakin tertutup...

so, back to the topik...kenapa nak buka semula? adakah sekadar nak menjengah hantu/ jin/ syaitan/ bunian (jin le jugak kot)?ataukah berkeinginan menjadi kaya raya, menjadi tempat rujukan untuk pengubatan? atau sebenarnya ia sangat-sangat  penting untuk mencari jalan pulang buat ruh kita? clock percaya...satu saat kala sakarat itu datang kepada kita, hijab itu akan terbuka kembali...tetapi adakah waktu itu kita sudah terlewat untuk memahami?...

emmm...merepek je kerani cabuk clock ni kan... kalau ada ulasan dan pendapat mohon dimajukan...dan betulkan juga saya ni...tq
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Kasyaf Mata : Kenapa ada yang nak buka??