chayroul posted on 9-10-2008 02:13 PM

toyota wish

lately aku tengok toyota wish semakin menarik......apakah itu satu igauan?

cinderella posted on 9-10-2008 02:27 PM

Originally posted by chayroul at 9-10-2008 02:13 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
lately aku tengok toyota wish semakin menarik......apakah itu satu igauan?

try drive baru tahu bro..
kira ok larr...smooth jer engine dia..
pi ler masuk www.wishclubmalaysia.com

chayroul posted on 9-10-2008 02:33 PM

Originally posted by cinderella at 9-10-2008 02:27 PM http://eforum1.cari.com.my/images/common/back.gif


try drive baru tahu bro..
kira ok larr...smooth jer engine dia..
pi ler masuk www.wishclubmalaysia.com

beb lu pakai wish kot...boleh la share story.....tengah fikir nie nak sambak wish ka....honda stream

dewamafia posted on 9-10-2008 02:35 PM

Reply #3 chayroul's post

wish le ok....tp tengok le...klu anak ramai nape x amik estima je.....

voltage posted on 9-10-2008 02:37 PM

ak payah pikir-pikir. Sambar jer satup....

hhbks posted on 9-10-2008 02:51 PM

saya pun minat wish...tengah fikir2 nak tukar kereta ni :lol:

zzcbr posted on 9-10-2008 03:02 PM

Reply #3 chayroul's post

wish ke, honda stream ke...dari segi size lebih kurang sama aje, both seven seaters compact MPV with very limited space for laugage. Kedua2nya, kalu nak jalan jauh, dgn brg yg byk, secara pratikalnya akan menyamai kete biasa dari segi jumlah tempat duduk yg boleh digunapakai oleh manusia. Last row at the back selalunya kena fold to fit all the stuffs that you carry in the journey. Ini dari segi penggunaan ruang. Ini yg amat mengecewakan aku, dan sedang menginati2 nak trade-in my mpv with Ebo x:$ :$

cutebaby5907 posted on 9-10-2008 03:06 PM

wa minat jugak...
tp hubby plak lebih suke estima...
yek yek o je suke estima, ntah bile blh sambari...hehehehe...
aritu raya umah makcik, sepupu bwk wish kaler putih:'( :'( :'( (idamanku selalu)...
dier kate wish dalamnye kecik sket...
pastu aircond x sampai belakang...maknenye org duk blakang panas gitu...
klu estima x silap bhgn belakang pun ade air cond kan??

pengalaman wa naik estima kawan hubby...
best wooooooooooooo...
smooth jerr...
lepas pulangkan naik kete wa...kelisa..:$:$
mase tgh drive kelisa tu siap cakap kat hubby, awat kete mcm tayar x cukup angin jerr...siap benti tepi jalan tu check tayar...
wakakakakakakakak
rupe2nye dek bahana sebelum tu naik estima smooth gilerrr...bile naik kelisa terasa jauh perbezaannyerr...
elok kete x pancit dikate pancit...;P  

awat x sambar je alphard???
:funk: :funk: :funk: :funk: :funk: :funk: :funk:
wa duk tgk je la org bwk...
dapat naik pun jadik la..klu x leh beli...:$

jees posted on 9-10-2008 03:12 PM

Dah guna wish dekat 2 tahun...anak 4 plus maid..ok tapi bak kata forumer tu memang tak cukup ruang bagasi! Tapi bole fold satu seat..enough ler...!

Minyak jimat...smooth giler...cutebaby..hubby kau nak bandingkan kelisa ngan estima mana bole...tengok le rege kete lak!

Bak kata laki aku..bila guna kita aku (Atoz) ada ke dia panggil kete aku kete kodok! Kurang asam!:lol: :lol:

cinderella posted on 9-10-2008 03:15 PM

Originally posted by chayroul at 9-10-2008 02:33 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


beb lu pakai wish kot...boleh la share story.....tengah fikir nie nak sambak wish ka....honda stream

yups, dah dkt dua tahun...
wish jepun...bukan tomyam punya version...

suka wish sbb cam sporty n rugged...
estima cam orang dah beranak pinak ramai...

lately terliur gak tgk honda stream baru...
but then i am a die hard fans toyota...takleh berpaling tadah oo..

klu tak nak pakai wish nanti, ingat nak try caldina...
but the prob is caldina dah berlambak atas jalan...

cinderella posted on 9-10-2008 03:17 PM

Originally posted by jees at 9-10-2008 03:12 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Dah guna wish dekat 2 tahun...anak 4 plus maid..ok tapi bak kata forumer tu memang tak cukup ruang bagasi! Tapi bole fold satu seat..enough ler...!

Minyak jimat...smooth giler...cutebaby..hubb ...

the prob with wish is, hat blakang takder aircond cam estima n avanza...
kesian org blakang berpeluh....

memula beli pasang fuel saver, la ni cam nak buang jer coz I found no diff with fuel saver...
wish memang jimat minyak....tak tau laa klu toyota lain....

altimi posted on 9-10-2008 03:22 PM

Reply #10 cinderella's post

Tuko Caldina kalu kurang la 2 tempat duduk........ Caldina tu Wagon, bukan MPV.....seat ader 5 jek....

zzcbr posted on 9-10-2008 03:23 PM

Originally posted by cinderella at 9-10-2008 04:15 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


yups, dah dkt dua tahun...
wish jepun...bukan tomyam punya version...

suka wish sbb cam sporty n rugged...
estima cam orang dah beranak pinak ramai...

lately terliur gak tgk honda str ...

sementara kau masih terliur tu...meh aku tepek pic stream seketul dia...:$

pesanan: sila sediakan tisu yg mencukupi;P

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/Picturezz143.jpg

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/Picturezz3007.jpg

voltage posted on 9-10-2008 03:23 PM

Aku pung sokong JESS & ZZCBR. Bila long distance n banyak barang, seat belakang sure kena baringkan. Bagi yang suka performance, handling keta jenis MPV nie kureng skit tak macam keta sedan..

cinderella posted on 9-10-2008 03:26 PM

Originally posted by altimi at 9-10-2008 03:22 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif
Tuko Caldina kalu kurang la 2 tempat duduk........ Caldina tu Wagon, bukan MPV.....seat ader 5 jek....

caldina tu keta melawo jerr...
dulu tak mampu..sebab OTR RM160XXX tak silap...
then member offer wish 2003 RM138XXX, rembat jer laa....

srang nie duit dlm tabung dah ckup..tu yang cam terpk sket...hehe..

zzcbr posted on 9-10-2008 03:27 PM

Originally posted by cinderella at 9-10-2008 04:15 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


yups, dah dkt dua tahun...
wish jepun...bukan tomyam punya version...

suka wish sbb cam sporty n rugged...
estima cam orang dah beranak pinak ramai...

lately terliur gak tgk honda str ...

dan lagi...gi lah tukar tisu..ehehe...sampai ke lantai meleleh air liur tu:shakehead3:  

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/picturezz4056.jpg

cinderella posted on 9-10-2008 03:27 PM

Originally posted by zzcbr at 9-10-2008 03:23 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


sementara kau masih terliur tu...meh aku tepek pic stream seketul dia...:$

pesanan: sila sediakan tisu yg mencukupi;P

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/Picturezz143.jpg
...

wa leleh nengok stream putih...
nampak menjalar jer atas jalan...
isk, timbul plak rasa riak bila pakai nanti..:lol:

voltage posted on 9-10-2008 03:28 PM

Actually pasal aircond wish takder banyak problem sangat kalau pakai private glass berbanding aquarium glass sebab aircond wish auto set.

cinderella posted on 9-10-2008 03:28 PM

Originally posted by zzcbr at 9-10-2008 03:27 PM http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


dan lagi...gi lah tukar tisu..ehehe...sampai ke lantai meleleh air liur tu:shakehead3:  

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/zzcbr/picturezz4056.jpg

putih arr...montot keta tu nampak cute...

takumi86 posted on 9-10-2008 03:28 PM

Reply #7 zzcbr's post

aikkkk aniki.. tak execute lagi ke projek trade in & buy evoX ni??
kan wa dan geng kat sini dah kasi approval dulu??? naper pending2 lagi ni??  ;P
tak cukup lagi 1mang yen kalu.. kasik swipe wa punye AMEX laa..  :$

natsuki posted on 9-10-2008 03:28 PM

suker kat wishhhh....:loveliness:
bilela tabong ayam nak penoh nihhhh..huhu:'(

takumi86 posted on 9-10-2008 03:29 PM

Reply #1 chayroul's post

by the way.. tred pasal keter wish ni dah ada laaa.. nanti aku suh si ryo buat kerja merge ni...

dey ryooo.... execute this task plzzz...
takmo kalu... bonus yelleekk  :lol:

zzcbr posted on 9-10-2008 03:33 PM

Reply #20 takumi86's post

akan segera dilaksanakna tuan pengurus...beli awal tahun lah cun...tapi kalu tuan pengurus TT duit hasil jualan karipap segera bazar ramadhan yg lepas ke akaun hamba, esok sebelum subuh hamba bawak balik cik ebo x:$

chayroul posted on 9-10-2008 03:43 PM

skang ada 3 idaman kalbu....wish....stream....mazda5....budget lebih kurang dalam 130k....dah tentu aku pergi pada wish kot.....poning pokcik,

takumi86 posted on 9-10-2008 03:46 PM

Reply #23 zzcbr's post

Oohh.. nak beli awal tahun erkk.. hmm.. masa winter tu.. tak boley nak test drive kat area bkt akina di gunma.. bersalji tobal... kena test pecah dara kat pergunungan kagoshima di selatan lak nanti.. hihihii ;P
Page: [1] 2 3 4 5
View full: toyota wish